Print

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για τον εμπρησμό της Σούδας και το ξυλοδαρμό αλληλέγγυων

Πηγή φωτό: www.astraparis.gr
Χίος, 18-11-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως τον πραγματικό εμπρηστή και καταστροφέα του καταυλισμού στη Σούδα, αφού εξ αιτίας της δικής της ανύπαρκτης προσφυγικής–μεταναστευτικής πολιτικής και της τήρησης συμφωνίας-εκτρώματος ΕΕ-Τουρκίας, έχουν εγκλωβιστεί στο νησί μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν κάτω άθλιες συνθήκες.
Η κυβέρνηση εδώ και μήνες κωφεύει στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το άσυλο και με την μακρόχρονη παραμονή τους στο νησί, που δυστυχώς οδηγεί μια μικρή μερίδα σε παραβατικές και απαράδεκτες συμπεριφορές.
Η πολιτική της κυβέρνησης λειτουργεί καταλυτικά στο να εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού, ο φασισμός και ο ρατσισμός, που βρίσκουν σάρκα και οστά στο πρόσωπο ακροδεξιών στοιχείων, με αποτέλεσμα, μετά από επίθεση με μολότοφ που έγινε το βράδυ της 17ης του Νοέμβρη στον καταυλισμό της Σούδας, δυο αλληλέγγυοι συμπολίτες μας, που βρέθηκαν εκεί προκειμένου να μεταφέρουν σε ασφαλέστερο σημείο οικογένειες προσφύγων, να δεχθούν επίθεση και ξυλοδαρμό από φασιστοειδή, που βρίσκονταν στην περιοχή του καταυλισμού και να οδηγηθούν στο νοσοκομείο.
Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου εκφράζει τη συμπαράστασή της στους αλληλέγγυους συμπολίτες μας, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και την εύλογη δυσαρέσκειά της, για την ολιγωρία που παρατηρήθηκε από τις διωκτικές αρχές στο να προστατευτούν τόσο οι συμπολίτες μας από τα φασιστικά στοιχεία, όσο και οι πρόσφυγες-μετανάστες, που αυτή τη στιγμή αναγκάστηκαν από τα γεγονότα να διαβιούν στην ύπαιθρο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Ζητάμε άμεσα η κυβέρνηση να εφαρμόσει τη Διεθνή Συνθήκη του ΟΗΕ του 1951 για τους πρόσφυγες, ώστε να μεταβούν στις χώρες προορισμού που επιθυμούν.
Να προχωρήσουν οι διαδικασίες ασύλου, ώστε να απεγκλωβιστούν και από το νησί μας και από την Ελλάδα και να αποσυμφορηθεί το νησί.
Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς και ασφαλείς χώροι διαμονής για όσο χρόνο παραμείνουν αυτοί, σε ανοικτές δομές.
Να προστατευθούν οι συμπολίτες μας που παραμένουν ακόμη άνθρωποι από τα φασιστοειδή.
Καλούμε τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να μην αφήσουν το δηλητήριο του μίσους και της απανθρωπιάς να φωλιάσει στις καρδιές τους, απομονώνοντας όλους αυτούς που σπέρνουν τη μισαλλοδοξία και το Φασισμό.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου