Print

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Μηδενικό όπως αναμενόταν το αποτέλεσμα της σύσκεψης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στη Χίο


photo: www.politischios.gr
Χίος, 9-11-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
δινεν ρος κα τεκεν… ό,τι πουν οι ιμπεριαλιστές
Μηδενικό όπως αναμενόταν το αποτέλεσμα της πολυσυζητημένης και πολυδιαφημισμένης ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2016, υπό τον Υπουργό Επικρατείας, για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα της Χίου. Ο επίσημος εγκλωβισμός των προσφύγων στο νησί μας με  βούλα δημάρχου, βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ  και αντιπεριφερειάρχη θεωρείται κατά την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος». Η τήρηση της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας θεωρείται και επιβάλλεται ως «ανάγκη». Η δημιουργία του κάτεργου στο Μερσινίδι θεωρείται δεδομένη με την πρόφαση της χρήσης του για «μεταβατικό διάστημα». Η αξιοπρέπεια των ξεριζωμένων προσφύγων και η ποιότητα ζωής των νησιωτών εξαγοράζεται αδρά με μια «θεσμοθέτηση ενός νέου ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ...», το τυράκι στη φάκα για ΑΝΕΛ και το δέλεαρ για το κεφάλαιο της Χίου και τους σύγχρονους «μαυραγορίτες».


Όλα αυτά δεν αφήνουν στο λαό περιθώρια αυταπατών. Ο δρόμος των τεχνοκρατικών λύσεων, ο δρόμος της ευημερίας των αριθμών, ο δρόμος του προσεταιρισμού βάσει ανταλλαγμάτων αντί της λύσης του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ο δρόμος της εναντίωσης στα θύματα των πολέμων αντί της αντίθεσης και της αντίστασης στους μακελάρηδες του ιμπεριαλισμού, έφεραν το μηδενικό αποτέλεσμα της σύσκεψης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Να πού πήγαν οι 9 θέσεις της Χιακής Επιτροπής Αγώνα τις οποίες κόμισαν ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης στη σύσκεψη και με τις οποίες εμείς διαφωνούσαμε κάθετα. Ο λαός της Χίου πρέπει να αντιδράσει εδώ και τώρα, στην πορεία χωρίς φρένο που έχουν επιλέξει στο μεταναστευτικό η κυβέρνηση, οι τοπικοί βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ο δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης. Τώρα να αγωνιστεί μαζί μας για μέτρα προς όφελος και των κατοίκων και των μεταναστών- προσφύγων.
·         Να καταδικάσει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους.
·         Να απαιτήσει άμεση μετακίνησή τους από το νησί και τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.
·         Να εναντιωθεί στη λειτουργία και την επέκταση των Χοτ Σποτ με οποιαδήποτε μορφή.
·         Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
·         Να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς και τη βία των ναζιστικών ομάδων.
·         Να απομονώσει αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τα θύματα -τους πρόσφυγες- και αθωώνουν τους υπεύθυνους.
·         Να απαιτήσει το σταμάτημα της συμμετοχής της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων. Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου