Print

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Σε απεργιακό ξεσηκωμό καλεί η Γραμματεία Χίου του Π.Α.ΜΕ την Πέμπτη 8/12 στην είσοδο της Απλωταριάς, στις 10:30.

Σε απεργιακό ξεσηκωμό καλεί η Γραμματεία Χίου του Π.Α.ΜΕ την Πέμπτη 8/12 στην είσοδο της Απλωταριάς, στις 10:30.
 Στην ανακοίνωσή του το Π.Α.ΜΕ αναφέρει:
"Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!", ενώ αναφέρει ενδεικτικά τα μέτρα "φωτιά" που βρίσκονται μπροστά στον ελληνικό λαό με τη 2η αξιολόγηση: "Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους! Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα! Πλήρη επικράτηση των Ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού! Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό! Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ! Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ! «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων. Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης".

Η εργατική τάξη, ο λαός έχουν αντίπαλο την "κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.", τονίζει.
 
Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, καλούν σε κλιμάκωση της δράσης σε όλους τους χώρους με συζητήσεις και εξομήσεις στους Εκπαιδευτικούς, στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους οικοδόμους, τις γυναίκες, τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.
 
Απόφαση - κάλεσμα στη συγκέντρωση με τις ταξικές δυνάμεις έχει πάρει και το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, όπου σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού, διατάζουν τους ανέργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να βγάλει το σκασμό! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση! Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο Οργάνωση παντού να' ρθουν τα πάνω-κάτω". Τέλος επισημαίνει την ανάγκη "τώρα όλα τα σωματεία να μπουν γρήγορα στη μάχη της προετοιμασίας, της ενημέρωσης, της επιτυχίας της απεργίας στις 8 Δεκέμβρη!"
 
"Να σημάνει απεργιακός συναγερμός!" καλεί με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Χίου, ενώ ανάμεσα στα άλλα αντιαλαϊκά μέτρα αναφέρει τη "Διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που οδήγησε στην υπερίσχυση των επιχειρησιακών σε βάρος των κλαδικών και στην επί της ουσίας επιβολή των ατομικών συμβάσεων, σε βάρος της συλλογικής διαπραγμάτευσης.", κάνοντας αναφορά και στην αύξηση του ΦΠΑ ως "ένα ακόμη απαράδεκτο και άδικο μέτρο που πλήττει ήδη το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών που κατοικούν ή εργάζονται στα νησιά.", διεκδικώντας "να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. Να καταργηθεί (και όχι απλά μείωση) του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%."

"Η μεγάλη αλήθεια είναι πως δεν αντέχουμε άλλο" λέει χαρακτηριστικά και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ, που συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση με το ΠΑΜΕ.  "Καλούμαστε πλέον να δουλέψουμε με ένα κόσμο που έχει μια πενιχρή σύνταξη- μισθό... Διεκδικούμε ΤΩΡΑ άμεσα μέτρα ανακούφισης των χιλιάδων συναδέλφων μας επαγγελματιών – βιοτεχνών – μικρών εμπόρων . Την κρίση, τα χρέη και τα ελλείμματα να πληρώσουν το μεγάλο κεφάλαιο που τα δημιούργησε. Οι ανάγκες των οικογενειών μας δεν μπορούν να μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη ανάλογα με τις απαιτήσεις των μονοπωλίων."
 
Συμπληρώνει πως: "Μαζί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ΕΕ προχωρούν ακάθεκτοι σε βάρος των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων με τη 2η αξιολόγηση, στην ένταση της φοροεπιδρομής, ύψους 4δις!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου