Print

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Η ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου για το θέμα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου συζήτησε κατά τη συνεδρίαση της  Τρίτης, 29/11/16,μεταξύ άλλων και το θέμα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, με  απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατ’ εφαρμογή του 3ου  μνημονίου.
Μια απόφαση που έρχεται να προστεθεί σε  καταιγίδα μέτρων του 3ου μνημονίου που πήραν και  ετοιμάζονται να πάρουν. Τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα θα προστεθούν στα προηγούμενα των  2 μνημονίων, που έχουν οδηγήσει το λαό  στη φτώχεια και την ανεργία.
Μια  απόφαση που θα φέρει μεγάλη αύξηση της τιμής των προϊόντων,  θα μειώσει παραπέρα το εισόδημα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, θα εντείνει την ανεργία με το κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων σε όφελος των πολυεθνικών.
Το ταξικό εργατικό κίνημα οργανώνει γενική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, αντιπαλεύει συνολικότερα αυτή την πολιτική με στόχο την ανατροπή της, διεκδικώντας παράλληλα να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά, αλλά να μειωθεί στο 50% όπως και να καταργηθεί στα είδη πρώτης ανάγκης. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου των τραπεζιτών και των εφοπλιστών.
Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ είχε τεθεί  ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Στην πρόθεση αυτή έγκαιρα αντιτάχθηκε  η παράταξή μας ζητώντας στις 4/12/14 και αργότερα  να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο.
Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ είναι βασική δέσμευση του 3ου μνημονίου που ψήφισαν όλα μαζί τα κόμματα του ευρωμονόδρομου  (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΑΝΕΛ – ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ - ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ – ΛΑΟΣ –ΔΗΜΑΡ) πλην του ΚΚΕ.
Σπέρνουν αυταπάτες όσοι μιλάνε για την νησιωτικότητα και την προστασία εκ μέρους της ΕΕ, ενώ  είναι αυτή που επιβάλλει την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και η κυβέρνηση πειθαρχεί.
Καταψηφίσαμε το προτεινόμενο ψήφισμα της πλειοψηφούσας παράταξης της ΝΔ το οποίο όχι μόνο δεν ανέφερε όλα τα παραπάνω αλλά και έβαζε πολλά ζητήματα αποπροσανατολιστικά και παραπλανητικά.
Μυτιλήνη, 30/11/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου