Print

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου στηρίζει την «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ» για τις δηλώσεις στελέχους της «ΚΙΒΩΤΟΥ»


Χίος, 30-6-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στήριξη στην «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ» για τις δηλώσεις στελέχους της «ΚΙΒΩΤΟΥ»
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης-6-2016 το θέμα της  οικονομικής κατάστασης της «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.» που είχε μπει με το αίτημα 17041/10-06-2016 του συνόλου της μειοψηφίας, αναβλήθηκε για το άμεσο μέλλον, όσον αφορά το αμιγές  κομμάτι της  οικονομικής κατάστασης της εταιρείας.
Με παρέμβαση του επικεφαλής  της παράταξής μας και σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων συζητήθηκε το κομμάτι που αφορά τη βεβαρημένη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί για την εταιρεία από τις δηλώσεις στελέχους της «Κιβωτού». Συγκεκριμένα ο Μ. Σκούφαλος τόνισε: «Βλέπουμε στα  μέσα ενημέρωσης να βάλλεται και η Δημοτική Αρχή –και ενώ δεν είμαστε υποστηρικτές της Δημοτικής Αρχής με την πολιτική της θέση- όμως δε δεχόμαστε ούτε  να ακούγονται ψεύδη ούτε  προς το Δημοτικό Συμβούλιο συνολικά ούτε  προς τη δημοτική εταιρεία. Δεν είμαστε συνήγοροι ούτε της Δημοτικής Αρχής ούτε της εταιρείας, είμαστε  όμως συνήγοροι της αλήθειας. Επί της αλήθειας λοιπόν θέλαμε να ακουστούν κάποια πράγματα τόσο όσο αφορά το τι έγινε με την ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ πολιτικά, όσο και το τι πρέπει να γίνει, όσο και αυτοί που κατηγορούν αυτή τη στιγμή ότι εμείς δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και εν πάση περιπτώσει ότι βρήκαμε κάποια χρυσή κότα που  ονομάζεται «Κιβωτός» και να  πάμε  να αρπάξουμε ούτε  κι εγώ δεν ξέρω τι. Αυτά τα θεωρούμε ανοίκεια, πρέπει να συζητηθούν και γι’ αυτό σας είπα να γίνει τουλάχιστο από μεριά μας μια πεντάλεπτη συζήτηση κι αλλά  πέντε λεπτά από κάθε επικεφαλής. Από εκεί και πέρα τώρα επειδή η οικονομική  κατάσταση δεν είναι συνήθης, δεχτήκαμε να  πάει σε άλλο Δημοτικό Συμβούλιο.  Όταν όμως μας λέτε “ή ταν ή επί τας”, γνωρίζετε πολύ  καλά ότι θα πούμε “ταν”.» 
  

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Επιστολή σε υπουργείο Εσωτερικών και ΚΕΔΕ για τις αντιδραστικές αλλαγές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς


Τις αντιδραστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε βάρος της λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών με δραματικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες με μικρά παιδιά, όπως προκύπτουν και από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για αλλαγές στη μορφή και το χαρακτήρα του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» και την παραπέρα μείωση της χρηματοδότησής του, καταγγέλλουν οι δήμαρχοι Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, με επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ. 
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής: 
«Προς τον υπ. Εσωτερικών
Προς την ΚΕΔΕ
Kύριοι,
Είμαστε ήδη στο τέλος του Ιούνη και από τα δημοσιεύματα του Τύπου μαθαίνουμε ότι το πρόγραμμα "Εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής" που για χρόνια έρχονταν να ενισχύσει τη λειψή από το κράτος χρηματοδότηση των δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ αλλάζει ως προς τη μορφή του και μειώνεται παραπέρα η χρηματοδότησή του.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Οι τοποθετήσεις της ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 8-6-2016


Μυτιλήνη, 15 Ιουνίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου στις 8 Ιουνίου 2016 συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα παρακάτω θέματα. Τα παραθέτουμε με τη τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου
Για τον Κόλπο Καλλονής
- Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας με το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης (ΑΠΘ) για την εκτέλεση διετούς ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Παρακολούθηση τοξικών ή και δυνητικά τοξικών μικροφυκών στον Κόλπο Καλλονής Λέσβου». (με προϋπολογισμό 10.920 ευρώ με ΦΠΑ)
Η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε ότι συμφωνεί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια έρευνα με τις ακόλουθες παρατηρήσεις: α) Ότι ο Κόλπος Καλλονής χρειάζεται επίσης προστασία από διάφορους αετονύχηδες που ζητάνε άδειες για δήθεν «οστρακοκαλλιέργεια» σε περιοχές του κόλπου που έχουν εκατομμύρια τόνους όστρακα, Επιβάλλεται λοιπόν, να δεσμευτεί η Περιφέρεια ότι δεν θα δώσει καμιά τέτοια άδεια. β) Δεδομένου ότι το ΑΠΘ είναι δημόσιο Παν/μιο του οποίου τα έξοδα λειτουργίας καταβάλλονται από τον ελληνικό λαό θα έπρεπε αυτές οι έρευνες να γίνονται δωρεάν με συμμετοχή μάλιστα του τμήματος Περιβάλλοντος και Θαλασσών του Παν/μίου Αιγαίου. γ) Επιβάλλεται να επανεξετασθεί η περίοδος αλιείας την χτενιών στον Κόλπο και να επανέλθουμε στο παλιό καθεστώς που καθόριζε ως περίοδο αλιείας  την περίοδο Ιανουάριο με 15 Μαρτίου, αφού έχει γίνει φανερό ότι το σημερινό καθεστώς (από Νοέμβριο) έχει οδηγήσει στον αφανισμό των χτενιών.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Η ΛΑ.Σ. Δ.Χίου στηρίζει το αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων για κάλυψη σίτισης των μαθητών του μουσικού Σχολείου Χίου και ο θέτει ως θέμα στο επόμενο Δ.Σ.


Χίος, 13-6-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στήριξη αιτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για  λήψη απόφασης κάλυψης της σίτισης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χίου από το Δήμο.
Μας  κοινοποιήθηκε επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων προς το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου μας, με την οποία ζητά να  ληφθεί απόφαση κάλυψης της σίτισης των Μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χίου, αξιοποιώντας την υποδομή του κτηρίου πού στεγάζεται το σχολείο. Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, στηρίζουμε το αίτημα και κάνουμε γνωστό ότι ζητήσαμε να  μπει ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Προς ενημέρωση ακολουθεί η επιστολή της Ένωσης:

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου Μ. Σκούφαλου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, 8-6-2016 για τη φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας


Πηγή φωτό: www.alithia.gr
Χίος, 9-6-2016

Παρουσιάζουμε την τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου Μ. Σκούφαλου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, 8-6-2016 κατά την παράσταση διαμαρτυρίας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Κάστρου για τη μεγάλη φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας.

«Άκουσα με προσοχή την κυριά Καψύλη και την κυρία Καμπάνη, γιατί πραγματικά έδωσαν ένα δείγμα ανθρωπιάς στο πώς αντιλαμβάνονται το ζήτημα ανθρώπων οι οποίοι είναι θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων και οι οποίοι βρίσκονται στο νησί μας, όχι γιατί έτσι τους κάπνισε, αλλά γιατί αυτή τη στιγμή Ε.Ε., ΝΑΤΟ, τζιχαντιστές κ.λπ. βομβάρδισαν και βομβαρδίζουν τις εστίες τους, τους ξεσπίτωσαν και τους έφεραν σ’ ένα νησί, που οφείλει, εφόσον έχει ζήσει την προσφυγιά, να περιθάλψει και σωστά το κάνει η πλειοψηφία του λαού μας,  αυτούς τους ανθρώπους.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ψηφίστηκε ομόφωνα το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης-6-2016

Πηγή φωτό: www.alithia.gr

Μπροστά στα γεγονότα τα  οποία έλαβαν χώρα στον καταυλισμό της Σούδας, που είδαμε ξανά το φασιστικό εσμό σε διατεταγμένη υπηρεσία, την  ανοχή των διωκτικών αρχών σε συνέχεια της ανοχής του λιμανιού, τις ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ως ηθικών αυτουργών, η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου κατέθεσε  στις 8-6-2016 στο Δ.Σ. το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό :

 
Χίος, 8-6-2016
ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
Το Δ.Σ. του Δήμου Χίου καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως τον πραγματικό εμπρηστή του καταυλισμού στη Σούδα, αφού εξ αιτίας της δικής της πολιτικής και της συμφωνίας με την ΕΕ, έχουν εγκλωβιστεί στο νησί μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν κάτω από δύσκολες έως άθλιες συνθήκες.
Η κυβέρνηση εδώ και μήνες κωφεύει στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το άσυλο και με την μακρόχρονη παραμονή τους στο νησί, που δυστυχώς οδηγεί μια μικρή μερίδα σε παραβατικές και απαράδεκτες συμπεριφορές.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.: Όλοι και όλες στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς, την Τετάρτη 8/6, στις 10:30, για την Υγεία και την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Όλοι και όλες στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς, την Τετάρτη 8/6, στις 10:30, για την Υγεία και την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Τρίτη 7/6 το απόγευμα στις 6:30μμ, δίνουμε μαζικά το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ταξικών Σωματείων και φορέων του νησιού, έξω από το Νοσοκομείο.

Η απεργία των υγειονομικών δεν αφορά μόνο τους ίδιους, πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού. Πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η κατάσταση στην υγεία επιδεινώνεται με δραματικές συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους στον κλάδο αλλά και για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, ΑμεΑ – χρονίως πάσχοντες, τους άνεργους, τη λαϊκή οικογένεια συνολικά.
Δεν πρέπει κανείς να πιστέψει την κυβέρνηση όταν λέει ότι «αλλάζουμε σελίδα». Πρόκειται για ένα ακόμα ψέμα που στόχο έχει να παραπλανήσει το λαό. Η κυβέρνηση άλλωστε, ψήφισε πρόσφατα μέτρα, που ξεθεμελιώνουν την κοινωνική ασφάλιση, μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα, αυξάνουν τις εισφορές υγείας, τους έμμεσους και άμεσους φόρους. Μέτρα που κατακρημνίζουν τους μισθούς με τον δημοσιονομικό κόφτη, τα μνημόνια διαρκείας. Οδηγεί δηλαδή τους εργαζόμενους στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση.
 

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ερώτηση για τα προβλήματα στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς


Ερώτηση για τα προβλήματα στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Χρήστος Κατσώτης και Σταύρος Τάσσος.
Η Ερώτηση αναφέρει:
«Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” που υλοποιείται και αφορά στη χρηματοδότηση βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμΕΑ) από κοινοτικά κονδύλια και εθνικούς πόρους βρίσκεται στον αέρα. Ο δε αρμόδιος Υπουργός σε δημόσια αναφορά του πρόσφατα δήλωσε ότι τα εναπομείναντα κονδύλια του προγράμματος είναι μόλις 60 εκατ. ευρώ! Για δε τη φετινή χρονιά 2015-2016 δεν έχει ακόμα δοθεί ούτε μία δόση από το μέρος της εθνικής χρηματοδότησης του προγράμματος! Αυτή είναι η κατάσταση με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ενώ αυτό το διάστημα θα έπρεπε ήδη να έχουν λήξει οι κατευθύνσεις και οι οδηγίες ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των γονιών στις συγκεκριμένες δομές. Πρόγραμμα και διαδικασία αναγκαία που δεν συμπληρώνει απλά τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών σήμερα, αλλά που δυστυχώς την καθορίζει ως μέγεθος όσον αφορά τη λειτουργία τους, το προσωπικό, τη χρηματοδότησή τους.