Print

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ψηφίστηκε από το Δ.Σ. του Δήμου Χίου το σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης που καταδικάζει τη δίωξη του δημάρχου της Πάτρας


Χίος, 27-1-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ψηφίστηκε από το Δ.Σ. του Δήμου Χίου το σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης που καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του δημάρχου της Πάτρας
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, στις 27-1-2017, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου με το οποίο καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του δημάρχου της Πάτρας, επειδή δεν διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις, δίνοντάς της χώρο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές το 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του δημάρχου της Πάτρας, επειδή δεν διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις, δίνοντάς της χώρο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές το 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.
Ο δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη τον ερχόμενο Φλεβάρη από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Γι' αυτούς φαίνεται θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο , να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε μετανάστες και ανθρώπους  που αγωνίζονται, γεγονότα που ζήσαμε και στο νησί μας.
Οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση αλλά και το διορισμένο από αυτήν γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που επιτρέπει τη συνέχιση αυτής της δίωξης, είναι πολύ μεγάλες. Η απόφασή αυτή του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκαλεί, ιδιαίτερα τώρα, που συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες, τα δολοφονικά χτυπήματα στα μέλη του ΠΑΜΕ, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τα πολλά ακόμα στοιχεία για την εγκληματική της δράση που καθημερινά βγαίνουν στο φως, όπως  στο Πέραμα και στη Λάρισα με το όργιο επιθέσεων εναντίον των προσφυγόπουλων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, εκφράζει την αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει σε κανέναν να κατηγορεί δημάρχους επειδή δεν βάζουν πλάτη στη Χρυσής Αυγή και τη δράση της και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο διωκόμενο δήμαρχο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου