Print

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου στο Δ.Σ. της 13ης-2-2017, για τη σύναψη χρησιδανείου με την εταιρεία «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ»


Χίος, 13-2-2017
Η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου στο Δ.Σ. της 13ης-2-2017, για τη σύναψη χρησιδανείου με την εταιρεία «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» για τμήμα ακινήτου της ΒΙΑΛ. 
«Είναι αναμφισβήτητο το πόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ηδονίζεται όταν χρησιμοποιεί τον όρο «λαθρομετανάστες». Και πραγματικά έτσι φαίνεται ότι είναι εντός των καιρών και μπορεί να είναι εντός των καιρών, για να μας θυμίζει το μίσος του ενάντια στην ετερότητα και ενάντια σε ό,τι εκείνος θεωρεί ότι είναι λαθραίο. Να υπενθυμίσω λοιπόν ότι δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι.
»Επί του προκειμένου. Όταν συζητούνταν στην απέναντι αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το  θέμα της σύμβασης με την εταιρεία «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ», με την οποία δεν  έχουμε καμία ούτε ιδιαίτερη σχέση ούτε πολύ περισσότερο αντιπαλότητα. Εμάς άλλωστε μας κατηγορούν για κρατιστές και είμαστε κρατιστές του κράτους της εργατικής τάξης, της εξουσίας της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικονομίας. Δεν είμαστε κρατιστές του καπιταλισμού. Δεν είμαστε κρατιστές αυτού του κράτους, που είναι η παρένθετη μητέρα των καπιταλιστών. Δηλαδή, συνεργάζεται μαζί τους, τους κάνει τη δουλειά, τα κέρδη στους καπιταλιστές και η λάντζα είτε λέγονται Δήμοι είτε λέγεται κράτος είτε οτιδήποτε άλλο. Θέλετε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, θέλετε τις περίφημες επί Παπανδρέου προβληματικές επιχειρήσεις; Τι ήταν: Τα κέρδη στους  λίγους, η λάντζα στο κράτος και βέβαια η πληρωμή στον ελληνικό λαό διαχρονικά.
»Είχαμε  λοιπόν πει ότι ναι στην ανακύκλωση, καθετοποιημένη στα χέρια του Δήμου. Τι αποδείχτηκε αυτά τα χρόνια και για να  μην αδικούμε  και τους προηγούμενους, αλλά μετ’ επιτάσεως θέλω να  πω ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή και η προηγούμενη έκανε αρκετά βήματα  πάνω στην ανακύκλωση, όσον αφορά το μάζεμα, αλλά ιδιαίτερα  η σημερινή σ’ αυτό το κομμάτι (των κάδων κ.λπ.) έχει αποδείξει τη θέση που λέμε εμείς. Δηλαδή  ότι κάλλιστα  ο Δήμος μπορεί να διαχειριστεί από την αρχή μέχρι το τέλος το κομμάτι που λέγεται ανακύκλωση. Στα πλαίσια του καπιταλισμού. Δεν χρειάζεται να κάνουμε καμιά επανάσταση ούτε να  πιάσει κανέναν από σας –που είσαστε της αγοράς- τεταρταίος μήπως προχωρήσουμε στην επανάσταση. Μπορούμε λοιπόν μέσα σε αυτά τα  πλαίσια με το θεσμικό καθεστώς που υπάρχει, υπάρχουν και τέτοια παραδείγματα Δήμων ανά την Ελλάδα που διαχειρίζονται από την αρχή μέχρι το τέλος την ανακύκλωση.
»Επομένως είναι για μας πρόκληση να προχωρήσουμε σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό δε σημαίνει ότι βάζουμε αντίπαλο την οποιαδήποτε εταιρεία θέλει να δραστηριοποιείται, έτσι όπως δραστηριοποιείται, απλά παύουμε εμείς να είμαστε παρένθετη μητέρα. Και από αυτά που είδα η απορία είναι εκατέρωθεν, κύριε Δήμαρχε. Κάνατε στον κύριο Παντελάρα την ερώτηση: “Θέλετε να  κάνουμε αυτήν τη σύμβαση;”  Σας κάνω λοιπόν κι εγώ την ερώτηση: “Μ’ αυτόν τον καυγά, μ’ αυτήν την ένταση, με τις αλληλοκατηγορίες που υπάρχουν ή τις υπόνοιες που κατατίθενται πάνω στο τραπέζι, τι χρησιδάνειο πάτε να  κάνετε;” Eδώ  είναι με τα τουφέκια έτοιμα και πάμε να  κάνουμε τώρα μπίζνες; Τι μπίζνες θα πάτε να  κάνετε;
»Εμείς επειδή έχουμε αυτήν τη βασική θέση, που θεωρούμε ότι έχουμε απτά δείγματα ότι μπορούμε να δουλέψουμε, ότι μπορεί η ανακύκλωση να αποτελέσει εργαλείο στο Δήμο και μάλιστα να προσφέρει και μέσα από τα κέρδη που θα έχει και στα ζητήματα των ανταποδοτικών τελών που έχετε θέσει κι εσείς και ο αντιδήμαρχος θέμα μειώσεων, αλλά κι εμείς μετ’ επιτάσεως για άλλους πολιτικούς και συγκεκριμένους λόγους έχουμε θέσει και που έχουν να κάνουν με το ότι έχει ο Δήμος ένα εργαλείο με το ποιο θα δουλεύει και να μεταφέρει κάποια χρήματα σε κοινωνικές παροχές· στο ίδιο το συμμάζεμα σε σχέση με τα σκουπίδια.
»Άρα λοιπόν, εμείς καταψηφίζουμε το οποιοδήποτε χρησιδάνειο και προκαλούμε –με την καλή την έννοια- τη Δημοτική Αρχή να πάει σε μια κατεύθυνση, όπου η ανακύκλωση θα βρίσκεται από την αρχή μέχρι το τέλος στα χέρια του Δήμου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου