Print

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου απεργούν στις 13-2-2017

13/2/2017
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ ΧΙΟΥ
Οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου ερχόμαστε κάθε μέρα σε επαφή με αιτούντες που προέρχονται από χώρες που επικρατούν δύσκολες συνθήκες, έχουν χάσει κάθε αίσθημα ελέγχου της ζωής τους και αναμένοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αιτημάτων τους για διεθνή προστασία, συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται διαβιώντας στις δυσχερείς συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε. Παρά την ανασφάλεια που κι εμείς οι ίδιοι βιώνουμε, έχουμε τεράστια συναίσθηση και μερίδιο του βάρους της ευθύνης της διαχείρισης των αιτημάτων τους, το οποίο και φέρουμε συνειδητά στους ώμους μας, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες που αυτό έχει στην καθημερινή μας ζωή. Σε αυτό το πλαίσιο, αντιμετωπίζουμε καθημερινά προβλήματα σε νησιά και συνοριακές ζώνες, μέσα σε κακοδιατηρημένες εγκαταστάσεις και με ελλιπή μέσα, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε αρνητικές κριτικές σχετικά με την ταχύτητα διεκπεραίωσης των αιτημάτων ασύλου. Δεδομένου μάλιστα ότι πολλοί από εμάς προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και εργαζόμαστε μακριά από τις οικογένειές μας, το ελάχιστο που μπορούμε να ζητήσουμε από τον κάθε αρμόδιο είναι σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματά μας.

Δυστυχώς, η τελευταία ενημέρωση που η Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων είχε από το Γραφείο του αρμόδιου υπουργού, κ. Μουζάλα, ήταν μια υπό αίρεση δέσμευση πως η καταβολή των δεδουλευμένων μας θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.
Δεδομένου ότι κανείς μας δεν έχει εργαστεί έως τώρα υπό αίρεση, οι εργαζόμενοι του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Χίου συμμετέχουμε μαζικά στην κηρυγμένη από την ΑΔΕΔΥ πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου, τη Δευτέρα 13 Φεβρουάριου 2017, διεκδικώντας:
        Άμεση και έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας μας,
        Ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου - Μόνιμη και σταθερή εργασία,
        Άμεση και έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων για έξοδα μετακίνησης που εκκρεμούν,
        Εξασφάλιση των υλικοτεχνικών υποδομών και συνθηκών που είναι αναγκαίες για την ομαλή διεκπεραίωση της εργασίας μας και της βέλτιστης εξυπηρέτησης των αιτούντων διεθνή προστασία.
Απλήρωτοι Συμβασιούχοι Υπηρεσίας Ασύλου Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου