Print

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Με αποκλεισμό της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ οι συζητήσεις για το ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο


Χίος, 18-2-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αποκλεισμό της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ οι συζητήσεις για το ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου αποκλείεται προκλητικά από συναντήσεις ή ενέργειες που έχουν σχέση με τα κοινά. Έτσι, πληροφορούμαστε από τον τοπικό Τύπο (17-2-2017) ότι την προηγούμενη «…πραγματοποιήθηκε μια ακόμη συνάντηση, που αυτή τη φορά έγινε στο πρώην Δημαρχείο Βροντάδου, με μέλη του Συλλόγου Βρονταδουσιακών Εθίμων και με τον Αντιδήμαρχο, Ματθαίο Φαφαλιό, το δημοτικό σύμβουλο Απόστολο Τζιώτη, τον Πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας, Μάρκο Κοσμά και τους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας, Νίκο Νύκτα και Αντ. Καλαγκιά», σχετικά με την αναβίωση του ρουκετοπόλεμου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή εκφράζει την αλαζονεία της αστικής εξουσίας την οποία πρεσβεύει. Ας αντιληφθεί όμως ότι δεν έχει το δικαίωμα να μας αποκλείει, ασχέτως αν έχει τον πρώτο λόγο, αφού εκείνη διοικεί ελέω λαϊκής ψήφου.

Η παράταξή μας δεν αναλίσκεται μόνο σε συζητήσεις, αλλά διεκδικεί και αγωνίζεται προκειμένου να υλοποιηθούν οι λαϊκοί στόχοι είτε αυτοί αφορούν την καθημερινότητα είτε την πολιτισμική μας κληρονομιά. Παρούσα σε  όλες τις συγκλήσεις του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου από το 2014 έδωσε το στίγμα της, έφερε δημιουργικές, εμπεριστατωμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις σχετικά με το έθιμο του ρουκετοπόλεμου  και όχι μόνο. Φυσικά για μας το θέμα δεν προσφέρεται για ψηφοθηρία, όπως κάνουν οι ίδιοι.
Γνωρίζουμε  όμως  πολύ  καλά ότι την «επιστροφή στις ρίζες του εθίμου», στην οποία ανέκαθεν εμμέναμε και συνεχίζουμε να εμμένουμε ως ΛΑ.Σ., τώρα την ανακάλυψαν, αφού σκοπός τους ήταν η ψηφοθηρική εκμετάλλευσή του και η τερατώδης γιγάντωσή του, ώστε να γίνει καταναλωτικό προϊόν. Ας μη ζητούν τώρα λύση σε πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν διαχρονικά και στους θιγόμενους συνδημότες και στους ρουκετατζήδες, αλλά  και στο βρονταδούσικο λαό. Ας τους θυμίσουμε λοιπόν την πάγια αρχή μας: «ένα έθιμο παύει να είναι έθιμο, όταν γίνεται καταναλωτικό προϊόν».
 Ας  μην μπουν στον κόπο να απαντήσουν γιατί δεν κληθήκαμε στη συνάντηση, γιατί κανένας δε συζητά τοπικά προβλήματα ερήμην των παραγόντων του τόπου. Και στο Βροντάδο παράγοντες δεν είναι μόνο εκείνοι.
Θα συνεχίσουμε  να είμαστε στο πλευρό του Χιώτη, δίνοντας το χέρι σ’ όποιον σηκώνεται· άλλωστε πάντα παρόντες είμαστε μέσα στο λαό και στα προβλήματά του, που του δημιούργησαν αυτοί που τώρα θυμήθηκαν να τα  λύσουν.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου