Print

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για τη δίκη Μ. Σκούφαλου & Γ. Αμπαζή - Ψηφίσματα συμπαράστασης

Φωτό αρχείου
Χίος, 28-3-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δεν ξεπουλάμε τις ιδέες μας· παλεύουμε για το δίκιο της εργατικής τάξης
Διεξάγεται στη Χίο, στις 3 Απριλίου 2017 η αναβληθείσα, για λόγους πέραν της δικής μας θέλησης, δίκη των στελεχών του ΚΚΕ, του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου και Δημοτικού Σύμβουλου Μάρκου Σκούφαλου, και του Γιώργη Αμπαζή που διώκονται για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης από γνωστό ιδιοκτήτη ηλεκτρονικού μέσου (Chiospress) και της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΚΜΗ», για την πολιτική τους  άποψη και στάση για τις «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».
Οι Μάρκος Σκούφαλος και Γιώργης Αμπαζής δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους θέση και στάση ενάντια «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ) και στην αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων.  Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους  ως όφειλαν, καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά τους ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις απευθείας αναθέσεις και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου στέκεται στο πλευρό των διωκόμενων και συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα της:
·     για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για σταθερές και ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις, με ασφάλιση και αξιοπρεπείς μισθούς.
·     Για την πλήρη διαφάνεια  των όποιων συμβάσεων συνάπτει ο δήμος και την εφαρμογή των διαγωνιστικών κανόνων λειτουργίας.
·      Πρωτοπόρα σε κάθε αγώνα, καλεί τους εργαζόμενους να ορθωθούν και να διεκδικήσουν, μη υποκύπτοντας στο φόβο, τη μιζέρια και την υποταγή. Με τη δική τους δύναμη να ξανακατακτήσουν το δικαίωμα για μια ζωή περήφανη, για μια ζωή όπως τους αξίζει. Μαζί “να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων”.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου