Print

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ: Το σχόλιο του προέδρου της Ε.Μ.Χ. ότι λέμε «ψέματα», και «ανακρίβειες», δεν αντέχει σε κριτική



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο σπίτι του κρεμασμένου… τολμάνε και μιλάνε για σχοινί!
Η διοίκηση της ΕΜΧ αποδεικνύει  και πάλι πως ούτε μπορεί ούτε θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους παραγωγούς, στην απαράδεκτη αύξηση του χαρατσιού στον ΕΛΓΑ. Γι’ αυτό και προβαίνει σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.
Γιατί δεν αναφέρουν ότι οι ίδιοι πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν τους συνεταιρισμούς και τους παραγωγούς να κάνουν προτάσεις  προς των ΕΛΓΑ και ότι στη συνέχεια συγκέντρωσαν τις προτάσεις αυτές, χωρίς καμία επεξεργασία και μελέτη, τις κατέθεσαν στον ΕΛΓΑ, με αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση των ασφαλίστρων που ακολούθησε;
Η διοίκηση ακόμη και τότε, όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά καθησύχαζε τους παραγωγούς ότι της έταξαν πως θα πάρουν πίσω την αύξηση! Ποιος λοιπόν φέρει την ευθύνη; Ο παραγωγός ή η διοίκηση που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντά του; Έβαλαν ή δεν έβαλαν πλάτες;
Λίγη συναίσθηση!
Την πάγια θέση του ΚΚΕ για την ασφάλιση και την προστασία της αγροτικής παραγωγής, τη γνωρίζουν καλά αλλά την αποκρύπτουν διαστρεβλώνοντάς την. Για το ΚΚΕ, ο παραγωγός και η παραγωγή του πρέπει να καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Υποτίθεται γι’ αυτό ματώνει με εξοντωτικούς φόρους.
Τους σχετικούς νόμους για την προστασία της αγροτικής παραγωγής, το ΚΚΕ τους έχει καταγγείλει και τους έχει καταψηφίσει στη βουλή, έχει καταθέσει πλήθος σχετικών ερωτήσεων και ανακοινώσεων. Έχει καταδικάσει τόσα άλλα που αφορούν τους μαστιχοκαλλιεργητές όπως την κατάργηση της αναγκαστικότητας, την εμπλοκή επιχειρηματικών συμφερόντων (βλ. Mediterra), που οι ίδιοι στήριξαν, την ίδια την ΕΕ και την ΚΑΠ που προωθεί την εμπορευματοποίηση της γης τσακίζοντας τη μικρή και μεσαία παραγωγή κλπ.
Το σχόλιο του προέδρου λοιπόν ότι λέμε «ψέματα», και «ανακρίβειες», δεν αντέχει σε κριτική. Όσο για τα «ψηφαλάκια» που αναφέρει, οι πάντες έχουν την πείρα και γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν υποτάσσει τις θέσης και τον αγώνα του στην κάλπη.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε αγώνες. Τα στελέχη του πρωταγωνιστούν διαχρονικά στην οργάνωση και ανάπτυξη μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων μέσα στο αγροτικό κίνημα, την ΠΑΣΥ, τις επιτροπές αγώνα για τα συμφέροντα των μικρομεσαίων καλλιεργητών, των αγροτών γης.
Ο πρόεδρος γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι τα ψέματα και οι ανακρίβειες είναι τα μέσα των αστικών κομμάτων, που εκπροσωπούν και τα μέλη της διοίκησης της ΕΜΧ, για να ξεγελούν το λαό. Τα παραδείγματα είναι άπειρα.
Τέλος, επειδή είναι επίκαιρο το ζήτημα του σοσιαλισμού – κομμουνισμού και επειδή ο πρόεδρος της ΕΜΧ δεν χάνει την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσει «ξεπερασμένο» και «αποτυχημένο», οφείλουμε να πούμε ότι είναι δικαίωμά του να υπερασπίζεται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχιας, του μίσους, του φασισμού, των πολέμων της προσφυγιάς, που τσακίζει και τον μαστιχοπαραγωγό.
Ακριβώς όμως λόγο της επικαιρότητάς του, θέλουμε να επισημάνουμε σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο ότι η Οκτωβριανή επανάσταση που φέτος εορτάζονται τα 100χρόνια από την εκδήλωσή της, άνοιξε το δρόμο στους λαούς για ένα καλύτερο κόσμο. Σε μια χώρα με πάνω από 90% αναλφαβητισμό, με εκτεταμένη αγροτική παραγωγή, η δυναμική του σοσιαλισμού συνέβαλε στην ανάπτυξη της βιομηχανοποιημένης παραγωγής στη γη, με ανάπτυξη της συνεταιριστικής ιδιοκτησίας σε συνθήκες κεντρικού σχεδίου, με παροχή δωρεάν εξελιγμένων για την εποχή μέσων παραγωγής, με εγγυημένο εισόδημα και τιμές πώλησης των προϊόντων, σχεδόν με εκμηδενισμό στο κόστος παραγωγής, με πλήρη προστασία της παραγωγής από καταστροφές. Αντιμετωπίστηκε η αντίδραση των καπιταλιστών στα χωριά (κουλάκοι), που κλείδωναν στις αποθήκες την παραγωγή ή την έκαιγαν σαμποτάροντας  την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Ο τιτάνιος αυτός αγώνας σήμερα βαφτίζεται «έγκλημα του κομμουνισμού και του Στάλιν».
Όσο και να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις οι απολογητές του καπιταλισμού, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη και τις αδυναμίες που υπήρξαν, δεν μπορούν να κρύψουν ότι ο σοσιαλισμός κατάργησε τον αναλφαβητισμό, εκμηδένισε την ανεργία, εξασφάλισε εργασία για όλους, κοινωνικές υπηρεσίες χωρίς διακρίσεις (παιδεία, υγεία, πρόνοια, διακοπές, πολιτισμό, αθλητισμό). Ο σοσιαλισμός απελευθέρωσε την ανθρωπότητα από το τέρας του φασισμού που γέννησε ο καπιταλισμός, ενώ σήμερα στην ΕΕ επίσημα αναποδογυρίζεται η ιστορία, ταυτίζοντας το φασισμό με τον κομμουνισμό! Στοχεύουν στο αύριο και όχι στο χθες γιατί οι λαοί έχουν αυτή την τεράστια πείρα για να ανοίξουν το δικό τους δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Από όλα αυτά τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία πρέπει να βγάζουν συμπέρασμα και οι μαστιχοκαλλιεργητές για να παίρνουν τα μέτρα τους.
Χίος 25/8/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου