Print

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για την κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Νεκροταφείου Βροντάδου


Χίος, 9-10-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνεχίζεται η απαράδεκτη η κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Νεκροταφείου Βροντάδου
Επανειλημμένα, μέσα από τους χώρους λήψης αποφάσεων, αλλά και με ανακοινώσεις της, η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επισημάνει και καυτηριάσει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Νεκροταφείου Βροντάδου, στο Μερσινίδι.  Από την τελευταία φορά έχουν γίνει κινήσεις βελτίωσης με την αλλαγή θέσης των κάδων για τα μπάζα, ευκρινείς πινακίδες κ.λπ. Ωστόσο ο χώρος χρειάζεται φροντίδα που απαιτείται από τη φύση του. Επαναλαμβάνουμε, οι νεκροί μας δεν είναι για τα σκουπίδια.
Σακούλες με κάθε  λογής απορρίμματα, πλαστικές συσκευασίες, αδρανή υλικά, προϊόντα  κλαδέματος, μάρμαρα από εκταφές, γυαλιά, ξύλα είναι μερικά μόνο από όσα μπορούν να προκαλέσουν τον επισκέπτη. Το σκηνικό συμπληρώνουν οι πόρτες του νεκροταφείου που δεν ασφαλίζουν και τα λουκέτα που απλά είναι παρόντα για… το θεαθήναι.
Οι πινακίδες του δήμου που εξαντλούν την ισχύ τους σε «αυστηρές» προειδοποιήσεις των ασυνείδητων πως «απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών και μπάζων», καθώς  και ότι «οι παραβάτες τιμωρούνται» μένουν ανεφάρμοστες, όσο η δημοτική αρχή δεν αποφασίζει να προβεί στον έλεγχο τήρησής τους στον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος όντως είναι στόχος ασυνείδητων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το συνεργείο που έκανε τις χορτοκοπές παράτησε τις μεγάλες σακούλες έξω από το νεκροταφείο!!!
Ως Λαϊκή Συσπείρωση, μετά και από την πρόσφατη επίσκεψή μας στο χώρο απαιτούμε:
·         Να γίνει αποκομιδή όλων των μπάζων που απέμειναν γύρω από το νεκροταφείο.
·         Εφόσον δεν τηρούνται οι απαγορευτικές πινακίδες και η δημοτική αρχή αδυνατεί να ελέγξει  την εφαρμογή τους, να γίνει μήνυση κατ’ αγνώστων, εάν τα μπάζα προέρχονται από αγνώστους (μια διερευνητική ματιά στο είδος τους αποδεικνύει και την ταυτότητα των αυτουργών).
·         Τα μαρμάρινα είδη των τάφων να εκποιούνται ή  να απομακρύνονται μετά την ανακομιδή με ευθύνη του δήμου.
·         Να περισυλλέγουν τα σκουπίδια περιμετρικά των τοιχίων του νεκροταφείου.
·         Να επιλαμβάνεται ο φύλακας του χώρου στο ωράριο που τον αφορά.
·         Να ασφαλίζουν οι πόρτες με τα υπάρχοντα λουκέτα ή άλλα μέσα και να μη μένουν ανοιχτές
·         Οι παρεμβάσεις στο πράσινο του νεκροταφείου και στο φυσικό τοπίο που περιβάλλει το νεκροταφείο να γίνονται  με προσοχή και φειδώ. (Υπάρχουν φυτά «πετσοκομμένα»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου