Print

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Η ανακοίνωση της ΛΑ.Σ. Σάμου για τους Μυτιληνιούς

Σάμος, 5-10-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο πρόεδρος των Μυτιληνιών, χωρίς συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, καλεί σε συγκέντρωση για πρώτη φορά στα τρία χρόνια θητείας του, σε ένα χωριό με πολλά προβλήματα, για το γνωστό θέμα του Προσφυγικού –μεταναστευτικού.
 Πάνω στην μεγάλη σοβαρότητα του θέματος και στην εύλογη ανησυχία των κατοίκων του νησιού, η κίνηση «ΣΑΜΟΣ-SOS», ανασταίνει τους «βρικόλακες» της μισαλλοδοξίας, της βίας και του ρατσισμού απέναντι στους μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και σε όσους συντοπίτες μας διαφωνούν με τα κηρύγματα μίσους. Δεν έχουν πρόταση παρά μόνο κραυγές και απειλές. Στελέχη της κίνησης με δηλώσεις τους στα ραδιόφωνα καλούν τους κατοίκους να προπηλακίζουν και να διώχνουν από τα χωριά, τους πρόσφυγες, τους κομμουνιστές, τους αριστερούς και τους εργαζόμενους σε Μ .Κ.Ο.
Ο πρόεδρος των Μυτιληνιών έχει χάσει κάθε μέτρο και δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα. Μιλάει από ραδιοφώνου για οπλισμένες «Ομάδες κρούσης» που φρουρούν το χωριό και δεν θ’ αφήσουν κανέναν πρόσφυγα να πλησιάσει.
Δηλαδή προτρέπουν ανοιχτά και απροκάλυπτα σε εγκληματικές ενέργειες τύπου «Ταγμάτων εφόδου», χωρίς κανείς να τους επαναφέρει στη τάξη.
Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες διότι πρόεδροι Τ .Σ που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτιά της (εκτός από τον προηγούμενο και ο πρόεδρος του Παγώνδα) ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, κάνουν τις ίδιες δηλώσεις.
Ευθύνες για ότι συμβεί στο μέλλον θα έχουν και οι αρμόδιες αρχές που ανέχονται αυτή τη ρητορική και πρακτική, χωρίς να επιλαμβάνονται.
Καταγγέλλουμε στο λαό και τη νεολαία τις παραπάνω ενέργειες και τους καλούμε να απομονώσουν τους εμπνευστές και εκτελεστές τους.
Τους καλούμε να μην συμμετέχουν στη συγκέντρωση των Μυτιληνιών που θα επιχειρηθεί να μετατραπεί σε συναγωγή μίσους και προπηλακισμού κάθε λογικής και ψύχραιμης τοποθέτησης. Το νοσηρό και επικίνδυνο κλίμα που θέλουν να προκαλέσουν μπροστά και στη διαβόητη συγκέντρωση της εθνικιστικής – ρατσιστικής κίνησης  «ΣΑΜΟΣ-SOS», δεν πρέπει να περάσει..
Διεκδικούμε:
o   Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα μας, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις χώρες που επιθυμούν.
o   Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής διαμονής..
o   Προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού για να διεκπεραιώνονται γρήγορα οι διαδικασίες ταυτοποίησης και ασύλου.
o   Να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία ,για όσο καιρό παραμένουν στην Ελλάδα,  αφού εξασφαλιστεί η απαραίτητη προσαρμογή.
o   Να φύγουν το ΝΑΤΟ και η ΦΡΟΝΤΕΞ από το Αιγαίο. Καμιά εμπλοκή (άμεση ή έμμεση) της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ευθύνονται για την προσφυγιά και την αναγκαστική μετανάστευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου