Print

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για τα ανταποδοτικά τέλη του 2018


Χίος, 13-11-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανταποδοτικά τέλη: Διπλή και άδικη φορολογία για υπηρεσίες που έχουμε ήδη πληρώσει στο κεντρικό κράτος 
Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 8-11-2017, συζητήθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων και αυτό των ανταποδοτικών τελών έτους 2018. Ο επικεφαλής της παράταξής μας Μάρκος Σκούφαλος έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:
«Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε πολλαπλά δηλώσει ότι είμαστε κατά των ανταποδοτικών τελών που αποτελούν διπλή και άδικη φορολογία για ήδη υπηρεσίες που έχουμε πληρώσει στο κεντρικό κράτος.
»Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες  θα έπρεπε οι συντελεστές των ανταποδοτικών τελών όλοι να μειωθούν κατά 40%, όσο έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι συντάξεις μισθωτών και συνταξιούχων. Δεν είναι παράλογο, αλλά εμείς θα συμβιβαζόμασταν έστω και με λιγότερη μείωση ως ένδειξη ότι ο δήμος συμπάσχει με τους δημότες του. Διπλασιασμό των τελών μπορούμε να δούμε σε Τράπεζες, βιομηχανίες, μεγάλα πολυκαταστήματα, Super Markets και γενικά στο μεγάλο κεφάλαιο και στις βίλες του. Το καταθέτουμε κάθε χρόνο, αλλά κάνετε τους κουφούς και φυσικά εξοργίζεστε για τα paradise islands αλλά όταν τους έχετε στα πόδια σας η φορολογία ίδια με τους πληβείους.

»Τα έσοδα στο Δήμο της Χίου είναι μειωμένα γιατί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι  συγκυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τα δεξιά ή αριστερά δεκανίκια τους και με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μείωσαν κατά 60% τις χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους, παρακρατούν παράνομα πάνω από 12 δις, βεβαιωμένους πόρους προς τους ΟΤΑ, προσκυνούν τα αφεντικά του μεγάλου κεφαλαίου και φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας.
»Παρόλα αυτά, επειδή έχει ειπωθεί ότι μετά από τέτοια φοροαφαίμαξη υπάρχουν προφανώς και πλεονάσματα, όπως και η κεντρική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενοι είχαν ματωμένα πλεονάσματα. Θεωρούμε  ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει και να περάσουμε σε μειώσεις, διότι από 1-1-2018 γνωρίζετε όλοι ότι τα βαλάντιά μας θα εξαθλιωθούν ακόμα  περισσότερο με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα  δισεκατομμύρια που θέλει να μαζέψει πάλι από τις  πλάτες τις δικές μας, συν το γεγονός ότι ο ΦΠΑ θα είναι 24%. Και είναι οξύμωρο να κλείνεις το δήμο λόγω της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης και την ίδια στιγμή σε τοπικό επίπεδο να έχεις την ίδια νοοτροπία.
»Θα μου πείτε μα δεν κάνουμε αυξήσεις . Εμ, τις κάνατε προκαταβολικά και για τα 5 χρόνια διακυβέρνησής σας και σε αυτό ίσως οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ θα μπορούσαν να σας μιμηθούν. 
»Τα Λεφτά μας από την κυβέρνηση να ζητήσει η Δημοτική Αρχή και είναι ευκαιρία στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα να βγει επιτέλους κάτι πέρα από τις στηρίξεις στην εκάστοτε κυβέρνηση και στις πολιτικές της ΕΕ που δίνει η πλειοψηφία του αστικού τόξου στην ΚΕΔΕ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου