Print

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ο "ξεπερασμένος" και "απαρχαιωμένος" κομμουνισμός.


Ανακοίνωση της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ
Ο "ξεπερασμένος" και "απαρχαιωμένος" κομμουνισμός.
Καλούμε το Χιώτικο λαό να προβληματιστεί σε σχέση με την αυξανόμενη αντικομμουνιστική ρητορική στη Χίο. Γιατί τόσο μελάνι για μια "ξεπερασμένη" θεωρία όπως φωνάζουν όλοι οι επικριτές της;
Γιατί και από ποιους τόσος φόβος για μια "αποτυχημένη " υπόθεση;
Ποιους προσπαθούν να πείσουν ότι δεν οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός, ότι έκανε εγκλήματα, ότι είναι ουτοπία, ότι όπου επικράτησε ήρθε το χάος, η ανελευθερία, η φίμωση;
Πριν λίγο καιρό και πάλι, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, μαζί με όλα τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου έδιναν τα ρέστα τους σε ένα αντικομμουνιστικό κρεσέντο Σταλινολογίας και διαστρέβλωσης της ιστορίας, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναγνώριση φύλου!
Γιατί τα βάζουν τόσο πολύ με το παρελθόν; Μήπως επειδή βιάζονται να ξορκίσουν το μέλλον; Αν είναι τόσο μεγάλοι οι φόβοι τους από την σοσιαλιστική οικοδόμηση,  τότε δε μένει παρά ο λαός μας  να πειστεί μια ώρα αρχίτερα ώστε με τον αγώνα του με το ΚΚΕ να γίνει πρωταγωνιστής και κύριος της τύχης του με τη δική του εξουσία και κοινωνία.
Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να κρίνουν οι ίδιοι για ένα μέλλον όπως αυτό της σημερινής εκμετάλλευσης, που υπηρετούν όσοι «ξαναγράφουν» την ιστορία ή αυτό στο οποίο θα ορίζουν τη ζωή τους οι ίδιοι.
Χίος 1/11/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου