Print

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Διαφωνούμε με τις προσλήψεις μέσω εργολάβου στο Ν.Π.Δ.Δ.


Χίος, 21-12-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαφωνούμε με τις προσλήψεις μέσω εργολάβου στο Ν.Π.Δ.Δ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. Δ. Χίου, που συνεδρίασε στις 19-12-2017 και στο οποίο συζητήθηκε το θέμα των εγκρίσεων διαγωνισμών για τη στελέχωση των Παιδικών Σταθμών και των Πολιτιστικών και Αθλητικών δομών του, διαφώνησε και ψήφισε αρνητικά με τις προσλήψεις προσωπικού και τον τρόπο που διενεργούνται από αυτό.
Ως ΛΑΣ πιστεύουμε ότι οι ανάγκες του Ν.Π.Δ.Δ. σε προσωπικό, που σαφώς υπάρχουν, για να λειτουργήσει σωστά και να προσφέρει στους δημότες, πρέπει να γίνονται με διαδικασίες που εγγυώνται σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Παρά την πάγια αυτή θέση μας και επειδή βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια της κρίσης στη σφαίρα των μνημονίων και της βαρβαρότητας, έχουμε δεχτεί και ψηφίσει προσλήψεις ορισμένου χρόνου, ακόμα και δίμηνες, πεντάμηνες, οχτάμηνες ή ανταποδοτικού χαρακτήρα, αναγνωρίζοντας και κατανοώντας την ανάγκη της λειτουργίας των δομών.
Δυστυχώς όμως οι σημερινές προσλήψεις που γίνονται μέσω διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολάβου που θα διαχειρίζεται εργαζόμενους με χαμηλό μισθολογικό κόστος, είναι πέρα και έξω από τις αρχές μας. Αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι η Δημοτική Αρχή έχει ξεφύγει ακόμα και από τα απλά προσχήματα τήρησης κάποιων αρχών που αφορούν στα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, εφαρμόζοντας πιστά τις κυβερνητικές εντολές και προωθώντας την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου