Print

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, στο προσφυγικό χρηματιστήριο θα ανεβαίνουν οι τιμές


Χίος, 14-1-2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, στο προσφυγικό χρηματιστήριο θα ανεβαίνουν οι τιμές
Αυτή την εκτίμηση κάναμε στην τελευταία μας ανακοίνωση,  με αφορμή το δημοτικό συμβούλιο στις 12/1/18, που το ονομάσαμε συμβούλιο σκοπιμοτήτων, γι αυτό και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφασίσαμε να απέχουμε καταγγέλλοντας τις σκοπιμότητες.
Τα όσα συνέβησαν τόσο από την πλευρά της δημοτικής αρχής, με εικόνα σκορπιοχώρι που άγεται και φέρεται από τις εκάστοτε εξελίξεις με διπλοψηφίες και άλλα ευτράπελα, όσο και από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει αναγάγει τον πολιτικαντισμό σε υψηλή τέχνη, σε συνδυασμό με έναν κόσμο που χάνει το δίκιο του, αφού έχει αφήσει τους λίγους με το εμφανές ρατσιστικό μίσος να τον καθοδηγούν, αποτελούν την απάντηση στον πρόεδρο του Δ.Σ. και στην επιστολή του προς της ΛΑ.Σ. που κάνει λόγο για την επιλογή των θεμάτων με γνώμονα "την προώθηση και εξασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου Χίου."
Ταυτόχρονα τα γεγονότα δικαιώνουν περίτρανα τη Λαϊκή Συσπείρωση, αφού για 4 ώρες το Δ.Σ. αναλώθηκε σε τακτικισμούς για το προσφυγικό, σε βρισιές, σε φτυσίματα, σε φασιστικές συμπεριφορές από ορισμένους που δεν μπόρεσαν να κρύψουν το μίσος τους για τα θύματα πολέμου, για τα ανθρώπινα ράκη που βρέθηκαν στην πόρτα μας ως ικέτες και όλοι συλλήβδην αντιμετωπίζονται ως κλέφτες, δολοφόνοι, ταραχοποιοί, είτε ενήλικοι είτε ανήλικοι.
Διέκρινες ανθρώπους που καμιά δουλειά δεν είχαν με το Χαλκειός, που συμμετείχαν πιστοί στο διαδικτυακό φασιστοκάλεσμα, που έχουν το χωράφι τους στο περίπου εκεί,  αλλά μένουν στην πόλη(;) και μέσα σε όλα αυτά τον πραγματικό πόνο της πλειοψηφίας των Χαλκούσων που έχουν επωμιστεί όλο πλέον το βάρος του προσφυγικού, να πηγαίνει στράφι μέσα στον αποπροσανατολιστικό ορυμαγδό.
Αποπροσανατολισμός που οργανώνεται κάθε φορά από την κοσμοπολίτικη ατζέντα της δημοτικής αρχής που υιοθετεί, χωρίς να το λέει, γραμμή Μουζάλα, ο πολιτικαντισμός και ο υφέρπων εθνικισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της που ονειρεύεται τη ρεβάνς στις δημοτικές εκλογές, οι δυσαρεστημένοι κύκλοι των αστικών κομμάτων στο νησί που βλέπουν τους πρόσφυγες - μετανάστες ως επενδυτικό εμπόδιο, αφού φυσικά στην αρχή που ήταν εύκολα τα πράγματα τους ξεζούμισαν και οι φασίστες οι οποίοι  πονηρά φερόμενοι, για να μην καρφώνονται και μετά τις καταδίκες σε βάρος τους, έχουν βρει αδύνατους κρίκους για τη βρώμικη δουλειά τους.
Ποιοι για άλλη μια φορά βγήκαν λάδι;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  που διεκπεραιώνει τη βρώμικη δουλειά στο προσφυγικό που της ανέθεσε η Ε.Ε., εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες στα νησιά και στη χώρα,  η ίδια η Ε.Ε .που από τη μια βομβαρδίζει μαζί με το ΝΑΤΟ στη Συρία κι από την  άλλη, αφού έχει κλείσει τα σύνορα των μελών της, εγκαλεί τον ελληνικό λαό όταν δυσανασχετεί από τα δυσβάσταχτα βάρη, οι τοπικοί βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που κάνουν πλάτη σε Ε.Ε., σε ΝΑΤΟ και επεμβάσεις από τη μια -ειρηνικές αποστολές τις ονομάζουν- κι από την άλλη πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους Χαλκούσους και στο Χιώτικο λαό.
Κουβέντα για όλα τα παραπάνω. Γαργάρα από τη δημοτική αρχή, την αξιωματική αντιπολίτευση, τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ ,αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που απαξιεί και να παρευρεθεί για να αποφύγει το παραπέρα ξεγύμνωμα της πολιτικής του κόμματός του. Γάργαρα έκαναν ακόμα και τις αποζημιώσεις προς τους  Χαλκούσους που υποτίθεται όλοι συμφωνούν.
Για πολλοστή φορά ξεκαθαρίζουμε! Όσο ο λαός της Χίου, οι κάτοικοι του Χαλκειούς αρνούνται να δουν τις αιτίες του προβλήματος και τους υπεύθυνους, γιατί «αυτά είναι πολιτικά και τα λένε οι κουκουέδες», όσο τσιμπάνε στο φασιστικό μίσος φανερό ή καλυμμένο και έχουν στόχο τους πρόσφυγες και μετανάστες, που η κακή τους τύχη τους έφερε στην αυλή μας, όσο η διαμαρτυρία τη μια τρέχει στα δικαστήρια, την άλλη στα χωράφια λες και δεν μπορούν να βρουν άλλο πέρασμα, την άλλη στο δημαρχείο, τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια ακριβώς που βιώνουμε κάθε φορά.
Οι θύτες στο απυρόβλητο,  τα θύματα να τρώνε τις σάρκες τους.
Επαναλαμβάνουμε το περιεχόμενο ενός κινήματος που για τη ΛΑ.Σ. ανταποκρίνεται στα συμφέροντα του τόπου και στη στοιχειώδη ανθρωπιά που πρέπει να επιδεικνύει κάποιος.
Κεντρικό σύνθημα πρέπει να είναι ο απεγκλωβισμός των προσφύγων μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα και παράλληλα η στήριξή τους για να ζούνε σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, με ενίσχυση των υποδομών αποχέτευσης ύδρευσης, ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης, μιας και αυτό είναι που αποτρέπει την παραβατικότητα. Δεν είναι δυνατόν μέσα στο Χειμώνα να μη  τους παρέχεται μια ζεστή γωνιά στην προσωρινή διαβίωση τους στο νησί.
Αντί οικίσκων, άμεση μεταφορά ικανού αριθμού στην ενδοχώρα,  ώστε να φτάσει ο αριθμός στη ΒΙΑΛ στους 1000 για να είναι διαχειρίσιμος.
Η παραμονή του πληθυσμού να αφορά στην ταυτοποίηση και στην παροχή ασύλου με μεταφορά μετά από το πολύ ένα μήνα στην ενδοχώρα.
Ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε εκεί που επιθυμούν  και βρίσκονται οι συγγενείς τους.
Καταγγελία των συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνου. Καταγγελία της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας - κυβέρνησης, που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά.
Άμεσες αποζημιώσεις των κατοίκων του Χαλκειούς εδώ και τώρα, ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων για να μπορούν να ανταπεξέρχονται στο έργο τους και να αντιμετωπίζουν την όποια παραβατικότητα δημιουργείται από τον εγκλεισμό.
Απομόνωση των φασιστικών φωνών που πίσω από το "να φύγουν" κρύβουν το ρατσιστικό τους μίσος.
Με βάση τα παραπάνω να γίνουν και κεντρικές κινητοποιήσεις και τοπικές, γιατί τους πονούν, γιατί τους αποκαλύπτουν,  γιατί αγκαλιάζουν τους ανθρώπους ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή ή θρησκευτικό δόγμα.
Γιατί δεν έχουμε τέτοιο κίνημα; Γιατί το αντιπαλεύουν οι πολιτικοί ταγοί του αστικού τόξου στο νησί;
Γιατί απλούστατα κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. Γι αυτό και τα δεινά θα συνεχίζονται και το προσφυγικό θα πουλά  και θα πληγώνει και τους πρόσφυγες και τους Χαλκούσους  και τους Χιώτες.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου